tirsdag den 30. marts 2010

He's not the Messiah, he's a very naughty boy!

Ligesom i sidste uge ville jeg lige kort fortælle om min yndlings-nyhedshistorie i den forgangne uge: Benjamin Creme, lederen af den religiøse sekt ”Share International” har i over tre årtier talt om den næste Messias’ (Mitraiyaen) snarlige komme. Udover med jævne mellemrum at komme med forudsigelser om, at Gud talte til ham vis hans TV, og snat ville gøre det samme til resten af verden, har Creme løbende igennem hele perioden ladet små hints droppe om, hvem denne frelser mon kunne være: At han havde brun hud, blev født i Mumbai i 1972, og at han i 197 flyttede til London, var 183 cm høj osv. Og afgørende nok, at frelseren af uforklarlige årsager havde en talefejl.

I de seneste par år har medierne ved flere lejligheder påpeget, at de ”åbenbarede” ”fakta” om om den kommende profet passede påfaldende godt den britiske, venstreorienterede popøkonom Raj Patel, der er kendt for sine populærvidenskabelige bøger om især den globale fødevaresituation, men Creme og og hans tilhængere har ikke villet forholde sig til disse spekukationer.

For et par uger siden var Raj Patel så gæst på det amerikanske satire-talkshow ”The Colbert Report”, hvor han skulle gøre reklame for sin seneste bog om finanskrisen ”The Value of Nothing” (som man kan se traileren for her). Under dette interview kom Patel til at snuble i nogle ord, hvilket prompte fik Benjamin Creme til at udsende et religiøst kommuniké (selvfølgelig via Youtube), om det det nu var blevet endeligt afsløret, at Patel var den længe ventede Mitraiya. Patel har afvist ethvert kendskab til at han skulle være jordens frelser (selv om det ikke virker helt sandsynligt, når man ser den ovennævnte video), og til Share International i det hele taget, men dette har ikke afholdt Creme og hans tilhængere i at fastholde deres tro.

Fjollede ”Share International”-tilhængere: Hvorfor kunne de ikke have valgt at tro på noget mindre fjollet – eksempelvis en tømrer, der levede for 2000 år siden som benægtede det, når folk sagde, at han var guddommelig.

Her er en uddybende artikel fra The Guardian, men masser af flere fantastiske detaljer om SI

Ingen kommentarer:

Send en kommentar